СТУДЕНТСЬКИЙ МАРАФОН «ПОДОРОЖ КРАЇНОЮ – ЄДИНОЮ УКРАЇНОЮ»

20 вересня в Одесі до Міжнародного дня студентського спорту пройшов масовий забіг «Подорож країною-єдиною Україною», в якому взяло участь понад 20 закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти Одещини. Ідеєю Марафону є подорож у формі пробігу по усіх містах України, що знаменує об’єднання України та підкреслює соборність і єдність нації.
«Марафон», дистанція забігу якого складала 2 км, пройшов в Одеському парку імені Тараса Григоровича Шевченко.
Перед початком забігу більш ніж 50 хлопців та дівчат символічно вишикувалися в формі герба України і провели святкову руханку. У зв’язку з неможливістю зібрати велику кількість учасників, до участі запрошувались всі бажаючі, але по 4 особи від університетів та коледжів Одеси. Від нашого університету у заході приймали участь студенти І курсу факультету
Комп`ютерної інженерії, програмування та кіберзахисту Старцев Кирило і Старцев Юрій, а також студентки ІІ курсу факультету Інноваційних технологій
харчування і ресторанно-готельного бізнесу Перепелиця Катерина та Куля Валерія. Тренер команди – доцент кафедри ФК та С Халайджі С.В.
Дистанцію і дівчата і хлопці подолала без зупинок, на одному диханні.
Всі учасники забігу були нагороджені почесними грамотами. У сьогоднішніх умовах молоді не вистачає рухової активності та спілкування. Тому такі спортивні заходи потрібні. Це одна з форм залучення студентів до активних занять фізичною культурою та спортом!