КВЕСТ «АКТИВНИЙ ВІДПОЧИНОК – ЦЕ ЗДОРОВО!»

Вже 16 років поспіль в університеті проводиться Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів з міжнародною участю «Проблеми формування здорового способу життя у молоді».
Традиційно, на другий день конференції учасники знайомляться з практичними навичками здорового способу життя: дізнаються про нові види спорту, знайомляться з основами туризму, приймають участь у туристичному переході уздовж берега моря.
Незважаючи на воєнний стан в Україні, цей рік не став винятком. На другий день проводилась спортивна гра КВЕСТ «Активний відпочинок – це здорово!».
КВЕСТ проходив на території парку Обласної Ради. Перед змаганнями учасники прийняли участь у п’ятихвилинній розмінці. Цього року в КВЕСТі приймали участь здобувачі вищої освіти ОНТУ, які знаходились в місті, Загалом було сформовано 6 команд по 10 чоловік. Кожна команда, назву команди вигадували самі учасники, повинна була швидко та якісно виконати спортивно-розважальні завдання. Всі завдання пов’язані з фізичною культурою та спортом.
Об’єднавши зусилля, всі учасники пройшли запропоновані конкурси-випробування: «Стрибковий ланцюг», «Гамак для м’яча», «Найшвидший м’яч», «Переправа», «Збирання кавунів», «Веселі кульки». Команди-переможці конкурсів були нагороджені грамотами.
Всі команди-учасниці зарекомендували себе дружніми, організованими, проявили свою творчість, креативність, критичне мислення, вміння продуктивно працювати в команді та знаходити компроміси для досягнення загальної мети.
Участь у таких квестах – це чудова нагода приємно й з користю для здоров’я провести час на свіжому повітрі, отримали позитивні емоції та заряд бадьорості!