ХVII ФЕСТИВАЛЬ КУЛЬТУРИ, СПОРТУ ТА МИСТЕЦТВ

14 травня у Одеському національному технологічному університеті відбулося спортивно-патріотичне свято«ХVIIфестиваль культури, спорту та мистецтв».

Студентська молодь, викладачі, представники ректорату та співробітники Університету, гості з Військової академії та фахових коледжів зібралися у навчально-оздоровчому спортивному комплексі ОНТУ.

Хвилиною мовчання, учасники свята вшанували пам’ять усіх хто віддав своє життя за Україну, за збереження її територіальної цілісності та суверенітету.

Спортсменів та учасників свята привітала ректорка університету Лариса ІВАНЧЕНКОВА, зазначивши, що незважаючи на воєнний стан та нелегкі часи, які наразі переживає наша держава, спорт залишається невід’ємною частиною життя студентів у всьому світі, він дає нам можливість не тільки підтримувати здоров’я, але і розвивати наполегливість, цілеспрямованість та силу волі, які так необхідні сьогодні. Адже справжній дух перемоги споконвіку присутній у душі кожного українця, а особливо у наш час, коли наші славні воїни ЗСУ захищають українську землю від російського агресора.

Президент Одеського національного технологічного університету, радник ректора, академік Національної академії аграрних наук України, професор Богдан ЄГОРОВ у своєму привітанні підкреслив, що сотні років тому сили волі і духу українських воїнів боялися найлютіші вороги, захоплювалися їхніми вміннями в бою, вірності своїм побратимам та своїй цілі. Наших воїнів поважали  всюди, бо кожен з них мав честь і гідність. І такими є наші захисники України сьогодні, сміливими, мужніми, віддаючи своє життя за рідну землю та мирне небо над країною. І саме завдяки їм ми проводимо це свято, віримо в Україну та в її майбутнє.

Цьогоріч, на святі панував патріотичний дух, енергія, завзяття, прагнення до перемоги.  Збірні команди чотирьох інститутів університету змагалися у конкурсах з перетягування канату, піднімання гирі та комплексній естафеті. До складу команд входили представники різних груп, курсів та спеціальностей: екологи, менеджери, економісти, технологи та програмисти.

Участь у таких випробуваннях загартовує та виховує справжній патріотичний дух учасників, які з усіх сил борються за перемогу.

У першому конкурсі «Перетягування канату» збірній команді юнаків інституту Холоду, кріотехнології та екоенергетики ім. В.С.Мартиновського не було рівних. тим паче, що за команду виступав майстер спорту України з сумо, Чемпіон Європи, неодноразовий переможець Всеукраїнських змагань Мільковський Владислав.

Свою фізичну підготовленість учасники змагань продемонстрували в конкурсі силової вправи. Інститут Комп`ютерної інженерії, автоматизації, робототехніки та програмування ім. П.М.Платонова став переможцем конкурсу «Піднімання гирі».

У комплексній естафеті були присутні як військові, так і спортивні випробування. Юнакам прийшлося застрибувати на «кочку», стрибати через перешкоди, перекидатися, кидати в ціль гранати та евакуювати пораненого.

Кращий результат в цьому виді змагань показали дві команди – збірна команда інституту Прикладної економіки і менеджменту ім Г.Е.Вейнштейна та збірна команда інституту Харчової промисловості ім. К.А. Богомаза.

Невід’ємною частиною кожного Фестивалю є музичні номери нашого студентського клубу. Не став винятком і «ХVII фестиваль культури, спорту та мистецтв». Виступи зразково-хорового колективу «НОВЕЛУС» під керівництвом Тетяни Булатової вражали своєю самобутністю, високою художньою майстерністю, довершеністю та гнучкістю фразування, фантастичним розмаїттям голосів.

Прикрасою свята були виступи гостей, курсантів Військової академії, які продемонстрували присутнім відмінну фізичну підготовку, навики рукопашного бою, знання та уміння володіння зброєю. бурхливі оплески глядачів отримав виступ з обручем юної гімнастки.

Також усіх присутніх заворожив танцювальний виступ з обручем юної гімнастки.

Наприкінці свята ректорка привітала всіх учасників та нагородила переможців грамотами та смачними подарунками, якими забезпечив голова профспілкового комітету студентів ОНТУ Дмитро Скрипніченко.

Незабутні емоції, поєднання почуття патріотизму, національної гордості та любові до рідного краю надовго залишиться у пам’яті тих, хто буде присутнім на цьому дивовижному заході!

Віримо у нашу молодь!Наближаємо перемогу!